Càlcul de l'usdefruit i nua propietat

Els actuaris de Quibus ajudem les parts en la negociació de la compravenda de l'habitatge a través d'una renda vitalícia.

Valor total de l'habitatge = Usdefruit + Nua propietat

La compravenda de la nua propietat significa obtenir o donar una renda vitalícia pel valor de la nua propietat, tant si compres com vens, t'ajudarem.

Protegeix la teva inversió i minimitza el risc

T'ajudarem a analitzar els riscos associats amb la compravenda i assessorar-te sobre com valorar-los.

La importància del preu just en el càlcul de la nua propietat i usdefruit

Els agents econòmics, comprador i venedor, actuen racionalment i assessorats per professionals per avaluar l'operació aleatòria i la conveniència d'assumir el risc de supervivència o no.

Quibus t'ajudarà:

 • Com a inversor a determinar el preu just de l'operació de la compravenda a través duna renda vitalícia.
 • Com a propietari de l'habitatge a determinar la pensió mensual a cobrar a l'operació de compravenda.
Aquestes operacions de compravenda cada cop són més nombroses i per això és necessari un assessorament personalitzat

Serveis actuarials de la compravenda de la nua propietat i usdefruit

Valoració, avaluació i càlcul del preu just de la propietat, l'usdefruit i la nua propietat

Els nostres actuaris som especialistes en fer les valoracions del preu just de la propietat. Realitzem una avaluació objectiva del valor de l'usdefruit i la nua propietat i proporcionar una estimació del preu just.

Anàlisi actuarial del risc a l'operació compravenda

Identifiquem, quantifiquem els riscos i assessorem tant la part compradora o la part venedora sobre com valorar-ho. Realitzem anàlisis de rendibilitat per determinar si la compra o venda de la nua propietat és una bona inversió i la quantia de la renda vitalícia a l'operació.

Càlcul de la renda vitalícia per la nua propietat

El càlcul de la renda vitalícia per la propietat nua es basa en diversos factors, com l'edat del propietari, la taxa d'interès, l'esperança de vida i el valor de la propietat, entre d'altres.
Quibus us ofereix un simulador de rendes vitalícies per que puguis valorar tu mateix que pensió vitalícia obtindries pel valor de la nua propietat.

Avaluació de l´esperança de vida

Als contractes de renda habitatge, el venedor reté el dret d'ús i gaudi de la propietat durant la seva vida, l'usdefruit. Per tant, és important tenir una bona estimació de la vostra esperança de vida per determinar el valor total de la propietat. Com a especialistes ajudem a determinar l'esperança de vida quan fem els càlculs de la renda vitalícia per la nua propietat.

Probabilitat de supervivència més enllà de l´esperança de vida

La probabilitat de supervivència més enllà de l'esperança de vida es basa en diversos factors, com ara avenços mèdics, estil de vida saludable, cura personal i factors genètics. L'esperança de vida és una mitjana demogràfica, però no estableix un límit absolut per a la supervivència. Tenim en compte la probabilitat de supervivència com a factor clau a l'hora de determinar la compravenda de l'habitatge per una renda vitalícia.

Assessorament de la planificació de jubilació

T'assessorarem a planificar la teva jubilació i maximitzar els seus ingressos durant aquesta. Analitzarem les diferents opcions i assessorar sobre la combinació adequada d'actius i passius per assolir els objectius de jubilació.

Assessorament de les inversions

T'assessorem en inversions per desenvolupar una estratègia sòlida i assolir els teus objectius financers a llarg termini i maximitzar el potencial de creixement.

Compliment de les normatives

Estem familiaritzats amb les regulacions i normatives aplicables a les transaccions de compravenda de la nua propietat mitjançant una renda vitalícia. Assessorem les parts sobre els requisits de compliment i ajudar a garantir que la transacció compleixi amb les normatives i regulacions aplicables.

T'ajudem i assessorem amb el càlcul del preu just de la nua propietat i usdefruit, contacta'ns

  Et contactarem a les properes 24/48h

  Realitzarem una trucada telefònica per entendre les teves necessitats i com podem ajudar-te

  Avaluarem el teu cas en els propers dies

  Analitzarem la situació i farem propostes estratègiques per millorar les inversions

  Realitzarem seguiment, també de les inversions

  Us mantindrem informats dels canvis al mercat financer i dels resultats de les accions realitzades

  Exemple de la compravenda d'una nua propietat per una renda vitalícia

  Juan és propietari de una propietat valorada en 500.000 € i està interessat a vendre-la a canvi d'una renda vitalícia i continuar vivint a casa seva. La Maria, per altra banda, està interessada a invertir en la compra la nua propietat i acceptar que en Joan continuï vivint a casa seva.

  Per fer aquesta transacció, Maria i Joan contracten Quibus per determinar el valor de la renda vitalícia que Maria haurà de pagar a Joan per la nua propietat.

  Els nostres especialistes actuaris realitzem els càlculs corresponents per determinar el preu just de la nua propietat tenint en compte: el preu de l'habitatge, l'edat de Joan, l'esperança de vida, entre d'altres valors.

  També es té en compte la taxa d'interès actual per mitigar la inflació els propers anys. Amb aquestes dades, es calcula el valor present dels pagaments futurs de la renda vitalícia que Maria haurà de pagar a Joan mentre visqui.

  Finalment es determina que la renda vitalícia adequada és de 2.500 € per mes. Maria i Joan estan d'acord amb aquest valor i procedeixen a signar el contracte de venda de la nua propietat.

  En aquest exemple, l'actuari va tenir un paper fonamental en determinar el valor just de la renda vitalícia que Maria hauria de pagar a Joan. L'experiència i les habilitats de l'actuari en el càlcul de la renda vitalícia garanteixen que les dues parts obtinguin un tracte just i equitatiu en la transacció de nua propietat.

  Preguntes freqüents sobre el càlcul de la nua propietat i l'usdefruit

  1

  Com es calcula el valor de la renda vitalícia per la nua propietat?

  El càlcul de la renda vitalícia per la nua propietat es realitza mitjançant un procés matemàtic complex que té en compte diversos factors, com l'edat de l'usufructuari, la seva esperança de vida , la taxa d'interès actual i el valor de mercat de la propietat. Els nostres actuaris estan capacitats per fer aquest càlcul i determinar la renda vitalícia justa que ha de pagar el comprador del valor de la nua propietat.
  2

  Com puc saber si la compravenda d'una propietat mitjançant una renda vitalícia és una bona inversió?

  Per determinar si la nua propietat és una bona inversió, cal analitzar el valor present de la renda vitalícia en comparació amb altres opcions, considerar els teus objectius financers a llarg termini , avaluar com s'ajusta a la cartera existent i tenir en compte la teva situació personal i necessitats financeres. Us ajudem amb l'assessorament professionals financer per obtenir una avaluació precisa. Recorda que cada situació és única, per això és important prendre una decisió informada basada en les teves circumstàncies individuals i metes financeres.
  3

  Quins són els principals avantatges de la compravenda de l'habitatge a través de la renda vitalícia?

  Els principals avantatges de la compravenda de la propietat a través d'una renda vitalícia per al venedor és obtenir una renda vitalícia a canvi de la nua propietat, és a dir, es reserva el dret de l'usdefruit de l'habitatge i, per la banda compradora, pot arribar a significar un estalvi substancial en el preu de l'habitatge.
  Es recomana a les dues parts consultar l'operació amb els nostres especialistes actuaris per obtenir un preu just.